Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

Νέα από την αποστολή Voyager


Τα δίδυμα διαστημόπλοια Voyager 1 και 2 συνεχίζουν να εξερευνούν περιοχές όπου τίποτα από τη Γη δεν έχει παλαιότερα πλησιάσει.
36 χρόνια μετά τις εκτοξεύσεις τους το 1977, καθένα από τα δύο διαστημόπλοια είναι πολύ πιο μακριά από τη Γη και τον Ήλιο από ότι είναι ο Πλούτωνας. Τα Voyager 1 και 2 είναι τώρα στο "heliosheath" - το εξωτερικό στρώμα της ηλιόσφαιρας όπου ο ηλιακός άνεμος επιβραδύνεται από την πίεση του διαστρικού αερίου. Και τα δύο διαστημικά οχήματα εξακολουθούν να στέλνουν επιστημονικές πληροφορίες σχετικά με το περιβάλλον τους μέσα από το Deep Space Network (DSN).

Στόχος της αποστολής

Ο στόχος της αποστολής των Voyager Interstellar Mission (VIM) είναι η εξερεύνηση του ηλιακού μας συστήματος πέρα από τη γειτονιά των εξωτερικών πλανητών, στα όρια της επιρροής της σφαίρας του Ήλιου και ενδεχομένως ακόμα παραπέρα. Η μεγάλη αυτή αποστολή συνεχίζει μέχρι σήμερα να περιγράφει το περιβάλλον του εξωτερικού ηλιακού συστήματος και να αναζητά το όριο της ηλιόσφαιρας, τα εξωτερικά δηλαδή όρια του μαγνητικού πεδίου του Ήλιου και της ροής του ηλιακού ανέμου.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ: http://voyager.jpl.nasa.gov/mission/index.html